על חומרים ביופולימריים וחומרים ממקורות מתחדשים
לשימוש היומיומי שלנו נכנסים תחליפים רבים של מוצרי אריזה ומוצרי צריכה המיוצרים מתחליפי פלסטיק, ואינם מיוצרים מנפט ונגזרותיו.
המוצרים הללו, בנוסף להיותם מיוצרים ממשאבים מתחדשים, הרי רובם גם מסיימים חייהם (מתכלים) בתהליכים ביולוגיים ידידותיים לסביבה, כמו קומפוסט או השבת אנרגיה.
החומרים המתכלים נחלקים ל-2 קבוצות ראשיות:
- ביופולימר (ידוע גם כביו פלסטיק או ביו מתכלה): ביו-פולימרים המופקים מסוכר ועמילנים (ECOMP ,MATER-B ,PLA). חומר הגלם מופק ממקורות מתחדשים בהם סוכרים ממקורות שונים, תאית, אצות, בקטריות ועוד. מתחיל את מחזור חייו בגידולי שדה ומסיים אותו בפירוק לחומרי יסוד טבעיים, המשמשים בהמשך לגידול מחדש של אותם הצמחים.
- חומרי תאית, הממחזרים שאריות ייצור מזון: קנה סוכר, במבוק, תאית ממקורות שונים, פסולת צמחית של בננות, דקלים, עצים רחבי עלה אחרים ועוד. אלו חומרי תאית לכל דבר (לא פולימר).
באקוג’ו אנו מציעים מוצרים המיוצרים משתי המשפחות הללו:
ביופולימרים:
- כוסות שתיה קרה, שייקים ובירה, קופסאות אחסון ליבשים, שקיות בגדלים שונים ומוצרים נוספים. סוף חיי המוצר הינו בקומפוסט והוא הופך לדשן בתוך 90 יום.
- כוסות שתיה חמה- כוסות עשויות קרטון בציפוי PLA, איכותיות ועבות במיוחד מיועדות להגיע לפחי מחזור נייר וקרטון, או לחילופין – ישירות לקומפוסט.
חומרי תאית, המופקים מעלים ומשאריות ייצור סוכר ובמבוק:
- קנה סוכר – צלחות, קערות וכלי TA איכותיים וחזקים במיוחד, עמידים בחום ומתאימים למגע עם מזון.
לאחר שימוש במוצרים מקנה סוכר אנו ממליצים לזרוק לקומפוסט. בתוך 90 יום המוצרים הופכים לדשן ומוכנים לחזור לאדמה.
- עלי דקל – כלים אקסלוסיבים המיועדים לאירועים ואירוח. צלחות, קערות מרק ומגשים.
הכלים מתאימים לאפיה בחום עד 220 מעלות וניתנים לשימוש רב פעמי בעת הגשת מוצרים יבשים . מומלץ לזרוק לקומפוסט בסוף השימוש.
כל הכלים הנמכרים אצלנו מתכלים ביולוגית ועומדים בכל התקנים המחמירים, לרבות אישורי מגע במזון, ותקן האיחוד האירופאי להתכלות EN-13432.
מהו קומפוסט
תהליך הקומפוסטציה הוא תהליך של פירוק ביולוגי של חומרים אורגניים, שמקורם בחי או בצומח, הנעשה באמצעות אורגניזמים, כמו בקטריות וחיידקים, המתקיימים בנוכחות חמצן, לחות, ובטמפ’ של כ 45 מעלות.
בתהליך זה מתפרק החומר האורגני והופך לחומר אורגני מיוצב.
הקומפוסט הוא פתרון טוב לפסולת האורגנית כיוון שהוא מעשיר את הקרקע ומפרה אותה, בעוד שהפסולת האורגנית אשר עומדת במזבלות יוצרת זיהום של האדמה והאוויר.
קיימים שני סוגים עיקריים של קומפוסט: תעשייתי וביתי.
ישנן דרכים “מאולצות” ותעשייתיות לזרוז התהליכים, אך גם באמצעים הביתיים, באמצעות “קומפוסטרים” מובנים אותם ניתן לרכוש, או בארגז או בור שכל אחד יכול להכין בחצרו, הקומפוסט שיתקבל יהיה איכותי ויעיל באותה מידה.